Att tänka på under och efter en arbetsintervju

Att tänka på under en arbetsintervju

Ifall du är nervös inför och under arbetsintervjun kan du självklart säga det och visa att du är ärlig. Ta det lugnt och stressa inte över frågorna, ta ett djupt andetag och ta god tid på dig innan du svarar på frågorna. Tänk på att hålla en bra hållning och ha ögonkontakt med personen som intervjuar dig. Ifall det är fler personer som intervjuar dig, se då till att ge alla lika mycket uppmärksamhet och rikta dina svar till alla när du pratar oavsett vem det var som ställde frågan. Ifall du har med dig anteckningsblock med stödpunkter kan du dubbelkolla och se ifall du fått med allt. Se alltid intervjuerna som en möjlighet att utvecklas, desto fler intervjuer du går på desto bättre och tryggare kommer du att bli under intervjuerna. Slutligen, glöm inte att fråga efter nästa steg i rekryteringsprocessens samt när du får svar av arbetsgivaren

Att tänka på efter en arbetsintervju

Efter att du har varit på en arbetsintervju är det viktigt att fundera över hur det kändes, vad gjorde du bra och vad kan du göra bättre tills nästa gång samt vad för bild du fick av arbetsgivaren. Se till att följa upp och återkoppla med ett tackmejl där du talar om att du fortfarande är intresserad av jobbet. Här har du också möjlighet att ge ytterligare detaljer som du glömt att nämna för arbetsgivaren, eller bifoga certifikat eller annat material som ni pratat om under intervjun som arbetsgivaren vill se. Se till att skriva mejlet strax efter intervjun, en bra tid kan vara några timmar efter arbetsintervjun eller dagen efter. (inom 24 timmar) 

Ifall du inte hör något från arbetsgivaren efter den tid som ni kommit överens om, kan du ringa och fråga hur det går. Det är vanligt att en anställningsprocess kan dröja ut på tiden, oroa dig därför inte ifall arbetsgivaren inte har kontaktat dig inom den bestämda tiden. 

Om du får ett nej av arbetsgivaren och inte går vidare i anställningsprocessen, kan du alltid fråga om feedback som du kan ta med dig till nästa intervju. Att bli nekad behöver inte heller betyda att du gjort en dålig intervju, utan att en annan kandidat kanske har mer erfarenheter som den kan bidra med. 

Du kan även lyssna på innehållet. Nedan kan du ser hur du gör det.

  1. Markera den text som du vill lyssna på.
  2. Efter att du har markerat en text kommer en lila spelningsikon upp.
  3. Tryck på spelikonen för att lyssna på den text som är markerad.
  4. Du kan stänga av rösten genom att trycka på spelikonen en gång till.

Se videon nedan om hur man aktiverar text-till-tal.

Översätt hemsidan

Use Google to translate this website.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utbildningar/introduktion

Introduktion

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam porttitor pharetra faucibus.

Privatekonomi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam porttitor pharetra faucibus.

Arbete

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam porttitor pharetra faucibus.